• blog
  • google plus Biserici Romania
  • contact
Biserici Romania - Biserica Romano-Catolica Constanta

Biserici Romania - Biserica Romano-Catolica Constanta reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre Biserica Sf. Anton - Biserici Romania - Biserica Romano-Catolica Constanta.


Biserica Romano Catolicã "Sfântul Anton de Padova" din Constanta a fost ziditã între anii 1935 1937, dupã planurile si sub îndrumarea arhitectului Romano de Simon din Bucuresti. Biserica a fost construitã pe locul fostei capele, ridicate în anul 1885. Edificiul actual este o bazilicã, construitã dupã modelul celor din nordul Italiei, lucratã în cãrãmidã aparentã, în stil romanic, specific secolului al XIII lea. Interiorul bisericii este, de asemenea, din cãrãmidã aparentã, fapt care nu necesitã si nici nu permite tencuirea bisericii. Hramul bisericii este Sfântul Anton de Padova. Casa parohialã este nouã si a fost construitã între anii 1992 1995. Momentan, se lucreazã la o casã "Caritas", începutã în 1996, unde vor functiona: un cabinet medical, un centru "Caritas" de primire si distribuire a lucrurilor.
Biserica este în stare bunã. Se lucreazã la o nouã bisericã, iar actuala parohie romano catolicã, la timpul potrivit, va fi împãrtitã în douã, noua bisericã având hramul "Nasterea Sfintei Fecioare Maria".

©2015 Powered by Kival Media