• blog
  • google plus Biserici Romania
  • contact
Biserici Romania - Biserica Ortodoxa Romana Roman

Biserici Romania - Biserica Ortodoxa Romana Roman

Schitul ADORMIREA MAICII DOMNULUI

Biserici Romania - Biserica Ortodoxa Romana Roman reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre Schitul ADORMIREA MAICII DOMNULUI - Biserici Romania - Biserica Ortodoxa Romana Roman.


Istoricul: Aşezământul monahal a luat fiinţă în anul 1999 pe lângă Fundaţia Melchisedec, ca metoc al acesteia. Fundaţia a fost înfiinţată în memoria Episcopului de Roman, Melchisedec Ştefănescu. Călugării slujesc în capela care adăposteşte osemintele Episcopului. Dar iată ce ne spune pisania aflată deasupra uşii de intrare: Cu vrerea tatălui, cu ajutorul Fiului şi cu săvârşirea Sfântului Duh, ziditu-s-a această capela ca să fie adăpost osemintelor marelui ierarh, fost episcop al eparhiei Romanului, Melchisedec Ştefănescu, născut în 1822, decedat în 16 mai 1892, de către epitropii recunoscători, episcopul Lucian Triteanu şi Vasile Bargaoanu.

Descriere: Capela este construită din zid, în formă dreptunghiulară. Este luminată de trei ferestre, câte una la răsărit, sud şi nord. Ferestrele sunt înguste şi înalte, înconjurate la exterior de trei muluri torsionate. Sub cornişe, de jur-împrejur, sunt firide scurte. În cele patru colţuri, la exterior, se află câte un stâlp contrafort. Clădirea este acoperită cu tablă aşezată în solzi. Deasupra se ridică o turlă octogonală, luminată de şapte ferestre înguste şi înalte, cu geamuri albastre. Acoperişul turlei este piramidal, învelitoarea fiind din tablă aşezată în solzi. 

 Altele: La 70 m sud de capelă este o clădire din zid, de formă pătrată. Are numai parter, cu o verandă la sud. Acoperişul în patru ape are învelitoare din tablă. În această clădire se află şi chiliile călugărilor.

Accesul:

Este situat în parcul zoologic din oraşul Roman. De la gară se merge în centrul oraşului, pe str. Alexandru Ioan Cuza până la Episcopie, apoi prin faţa Episcopiei la dreapta pe şoseaua Roman-Bacău-Piatra Neamţ, până la prima stradă la dreapta, din care se intră pe stânga, pe lângă grădiniţă până în parcul zoologic, unde se află construită capela. 

©2015 Powered by Kival Media