• blog
  • google plus Biserici Romania
  • contact
Biserici Romania - Biserica Ortodoxa Romana Medgidia

Biserici Romania - Biserica Ortodoxa Romana Medgidia

Mănăstirea PEŞTERA SF. APOSTOL ANDREI

Biserici Romania - Biserica Ortodoxa Romana Medgidia reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre Mănăstirea PEŞTERA SF. APOSTOL ANDREI - Biserici Romania - Biserica Ortodoxa Romana Medgidia.


Istoricul: Înrăutăţindu-se relaţiile dintre daci şi romani în timpul lui Decebal (97-106) el coboară în sudul Dunării, reuşind să convertească la creştinism şi pe patriciana Maximilia. Dar fratele acesteia, Egheat, mare dregător la curtea imperială, închinător la idoli şi rău la suflet, l-a prins şi, după ce l-au bătut cu bicele de la cai, l-au dezbrăcat în frig şi l-au pironit pe o cruce în formă de X. Patriciana Maximilia, auzind la Roma cele întâmplate, a venit la locul martirajului împreună cu Stratochis, episcop de Patara (convertit şi el la creştinism de Sf. Andrei), i-au luat trupul, l-au aşezat într-o raclă şi l-au dus în bisericile ferite de persecuţie. Atinse de bolnavii cu credinţă curată, moaştele au făcut minuni, vindecându-i pe aceştia. În cursul sec. V împăratul Constantin, fiul lui Constantin cel Mare, a depus moaştele în biserica Sfinţiilor Apostoli din Constantinopol. Au fost ridicate de latini în anul 1204 şi duse la Roma. Abia în decembrie 1964 Roma le-a redat Greciei care le-a depus în catedrala metropolitană din Patras. Crucea Sf. Andrei a fost redată Greciei în 1980. În timpul împăratului Constantin, o parte din aceste moaşte au fost trimise şi la Tomis (Constanţa) unde era o puternică mitropolie. Astăzi se găsesc moaşte din trupul Sf. Andrei la mănăstirile Hurezi, Neamţ şi Secu.

Descriere: O biserică adevarată săpată în stânca, amplasată la baza unui mic munte împădurit. 

Pictura: Pe pereţii bisericii din peşteră sunt multe icoane ce pot fi admirate la lumina candelelor şi a lumânărilor. În locul altarului se află acum o icoană mare a Sfântului Apostol Andrei la care se închină toti credincioşii care vin aici la peşteră.

Altele: În biserica mică se păstrează o sfântă lacră cu moaştele Sfântului Andrei. Este o cruce în formă de X, în faţa Sfântului Altar, în partea stângă. În centrul crucii se află o părticică din degetul Sfântului Apostol Andrei, adusă acum doi ani de la Mitropolia Trifiliei din Grecia iar în cele patru laturi ale crucii sunt părticele de sfinte moaşte ale sfinţilor dobrogeni: Zoticos, Attalos, Kamasis şi Filippos sfinţii martiri de la Niculiţel, Epictet preotul şi Astion monahul. 

Accesul:

Situată pe şoseaua Ostrov-Constanţa la 60 km S-V de Constanţa. Venind dinspre Ostrov sau dinspre Constanţa, ajungem în com. Ion Corvin şi de aici la ramificaţia spre Rariştea 4 km sau peste deal în Crângu (de aici se vede Mănăstirea Derventul la 40 km) la mănăstire, drum mai scurt dar mai greu accesibil. Mănăstirea este construită într-o poiana înconjurată de pădure aici este Peştera Sf. Apostol Andrei, o fântâna a Sfântului Andrei, cele 9 izvoare al Sf. Andrei, pârâul Sf. Andrei format din cele 9 izvoare în care boteză pe cei convertiţi la Evanghelia lui Hristos. La mai puţin de 2 km de aici, în marginea pădurii de lângă satul Ion Corvin, este cişmeaua Eminescu.

©2015 Powered by Kival Media