• blog
  • google plus Biserici Romania
  • contact
Biserici Romania - Biserica Ortodoxa Romana Constanta

Biserici Romania - Biserica Ortodoxa Romana Constanta

Biserica Adormirea Micii Domnului II

Biserici Romania - Biserica Ortodoxa Romana Constanta reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre Biserica Adormirea Micii Domnului II - Biserici Romania - Biserica Ortodoxa Romana Constanta.


Biserica a fost ridicata în perioada 1904 – 1908 de catre locuitorii satului Anadolchioi. 
Piatra fundamentala a fost pusa în ziua de 3 octombrie 1904 iar sfintirea bisericii a avut loc în anul 1908. 
Constructia bisericii s-a executat în regie proprie, aproape tot materialul fiind daruit de enoriasi si alti crestini din Constanta. 
Planul constructiei a fost întocmit de inginerul Dimitrie Banescu, seful serviciului tehnic al judetului Constanta. 
În anii 1952, 1958, 1964 si 1965 s-au facut reparatii generale la acoperis, instalatia electrica si trotuare. Clopotnita este separata de cladirea bisericii si a fost construita în anul 1926, având schelet din fier. 
Din punct de vedere arhitectonic, are forma de cruce, cu o turla mare pe mijloc zidita din piatra si caramida si acoperita de tabla. 
Despre pictura bisericii nu exista informatii precise. Se stie doar ca tehnica utilizata a fost cea în ulei, în stil realist, iar pictorul se pare ca a fost Cardas din Tulcea. 
Pictura a fost renovata în 1930 si spalata în 1947 si 1962, ultima oara lucrurile fiind efectuate de un colectiv de pictori format din Muscelean Ion, Iuliu Goler si preotul Lembrau Constantin.

©2015 Powered by Kival Media