• blog
  • google plus Biserici Romania
  • contact
Biserici Romania - Biserica Ortodoxa Romana Cisnadie

Biserici Romania - Biserica Ortodoxa Romana Cisnadie reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre Schitul PĂLTINIŞ - Biserici Romania - Biserica Ortodoxa Romana Cisnadie.


Istoricul: Biserica aparţine Arhiepiscopiei Sibiului şi este ctitoria pururea pomenitului Mitropolit Dr. Nicolae Bălan al Ardealului. A fost construită din lemn de brad între anii 1925 şi 1927, cu ajutorul Ministerului Cultelor, Ministerului Sănătăţii şi al altor instituţii. Executant al construcţiei a fost meşterul Şerban Cruciat din Răşinari, sub conducerea unui arhitect. Sfântul Altar şi catapeteasma au fost executate de Societatea Autonomă Stil din Bucureşti.. Este acoperită cu şindrilă ca şi clădirile anexe din jur.

Descriere: Stilul de construcţie imită stilul vechilor biserici din Transilvania. 

Pictura: Pictura iconostasului a fost realizată de pictorul Vasilescu în 1944. Biserica este tencuită în interior şi urmează să fie pictată.

Altele: Clopotniţa este construită spre platoul mai ridicat din apropierea bisericii unde este un grup de brazi. Cele două clopote de bronz din clopotniţă au fost turnate de fosta fabrică Schact-Kantz în anul 1927. Slujbele sunt anunţate prin cele două toace, una din metal şi alta de lemn. 

Accesul:

Este situat la intrarea în staţiunea Păltiniş din Munţii Cibinului, la 500 m distanta de şoseaua Păltiniş-Sibiu şi la altitudinea de peste 1 400 m. Din Sibiu se circulă pe o şosea asfaltată care şerpuieşte printre dealuri şi munţi spre sud-vest 32 km până în apropierea schitului.

©2015 Powered by Kival Media