• blog
  • google plus Biserici Romania
  • contact
Biserici Romania - Biserica Ortodoxa Romana Calafat

Biserici Romania - Biserica Ortodoxa Romana Calafat

Mănăstirea NAŞTEREA MAICII DOMNULUI – MAGLAVIT

Biserici Romania - Biserica Ortodoxa Romana Calafat reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre Mănăstirea NAŞTEREA MAICII DOMNULUI – MAGLAVIT - Biserici Romania - Biserica Ortodoxa Romana Calafat.


Istoricul: În prezent, datorită construirii unui dig, apa nu mai ameninţă biserica. Ridicarea bisericii a început în 1936 şi s-a continuat, dar în mai mică măsură, până în 1940.

Descriere: Biserică impresionantă cu o cupolă tipic bizantină. 

Pictura: Biserica Manastirii Maglavit se află în plin proces de pictură interioară.

Accesul:

          Este situată la 90 km sud-vest de Craiova, la circa 20 km nord-vest de Calafat şi la 2 km vest de satul Maglavit. Din gara Maglavit se merge 7 km spre vest. Pentru cei care circulă pietonal este mai practic să meargă 1 km din gară spre satul Maglavit, pe drum de piatră, apoi să traverseze şoseaua Craiova-Calafat, iar după câteva sute de metri făcuţi pe drumul principal care duce în centrul satului Maglavit să apuce la stânga pe digul unui canal, circa 200 m; apoi la dreapta, pe un drum secundar diagonal, până la şoseaua asfaltată. Se traversează apoi şoseaua şi se continuă pe un drum pietruit prin mijlocul unei păduri de salcâm până la mănăstire. Incinta mănăstirii se află într-o pădure de stejari, cu clădiri rătăcite printre copaci, lăsându-ţi impresia unei staţiuni balneare. 

©2015 Powered by Kival Media