• blog
  • google plus Biserici Romania
  • contact
Biserici Romania - Biserica Ortodoxa Romana Baneasa

Biserici Romania - Biserica Ortodoxa Romana Baneasa reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre Mănăstirea DERVENT - Biserici Romania - Biserica Ortodoxa Romana Baneasa.


Istoricul: În apropierea ruinelor cetăţii antice Dervent din lunca Dunării, în sec. al IX-lea a luat fiinţa o puternică sihăstrie, înfiinţată de călugări autohtoni, sub influenţa vechilor aşezări monahale din partea locului.

Descriere: Aşezământul cunoscut drept Mănăstirea Dervent este o ctitorie a monahului Elefterie Mihai (1929-1936) şi a fost ridicată pe locul unui cimitir creştin. Biserica, în formă de cruce, a fost construită după planurile arhitectului N. Săvulescu din Călăraşi. 

Altele: În interiorul Bisericii se află, o icoană făcătoare de minuni, ce a fost donată mânăstirii de o familie înstărită şi despre care mulţi oameni mărturisesc că a avut efecte curative asupra lor. altă minune se află într-un Paraclis, iar o surată a acesteia este plasată în exteriorul acestuia. Este vorba despre o cruce de piatră, despre care se pare că se măreşte vizibil în înălţime. altă minune se află într-un Paraclis, iar o surată a acesteia este plasată în exteriorul acestuia. Este vorba despre o cruce de piatră, despre care se pare că se măreşte vizibil în înălţime. O altă minune se află într-un Paraclis, iar o surată a acesteia este plasată în exteriorul acestuia. Este vorba despre o cruce de piatră, despre care se pare că se măreşte vizibil în înălţime.

Accesul:

Mănăstirea Dervent, care înseamnă Trecătoare, este situată la 100 km S-V de Constanţa, în dreapta şoselei Constanţa-Ostrov. Din Constanţa sunt autobuze care circulă la Ostrov şi destul de multe care vin cu vizitatori aici. Credincioşii care vin dinspre Bucureşti şi n-au mijloace proprii pentru transport, pot să meargă cu trenul până în Călăraşi, apoi din faţa spitalului cu autobuze 10 km până la bacul care trece Dunărea în zona Chiciu, pentru Ostrov. De la debarcader la Ostrov mai sunt 10 km, iar din Ostrov la Dervent 9 km. Până să ajungem la mănăstire trecem pe lângă satul Galiţa care-i la 1 km sud de mănăstire. Mănăstirea se vede de la distanţă pe o culme de deal în partea stânga când venim de la Ostrov. Este îmbrăţişată pe o parte şi alta de Dunăre şi lacul Bugeac care, cu zăvoaiele şi luncile mănoase din jur oferă un tablou pitoresc de o deosebită frumuseţe.

 

©2015 Powered by Kival Media