• blog
  • google plus Biserici Romania
  • contact
Biserica Carpati

     biserica carpati Sunt momente când viața ne duce în situații în care avem parte de lecții de viață, pentru că ajungem la un moment dat când ne dăm seama că nu ne descurcăm singuri și spunem disperat: ”Nu pot!” Când viața ne descoperă limitele și realizăm că suntem fără ajutor, încotro ne îndreptăm privirea? În astfel de momente e nevoie să ne alegem un ajutor eficient pentru viață.Întrebarea este: ”Pe cine alegem și care sunt criteriile pe baza caruia putem face cea mai bună alegere?” Răspunsurile la această întrebare le puteți găsi ascultând predica fratelui Relu Moldovanu accesând link-ul de mai jos :

 

     Biserica Penticostala Nr. 1 a luat fiinţă la sfârşitul celui de-al II-lea război mondial, în anul 1945, având ca lider pe fratele Albert Nagy. Întâlnirile de părtăşie ale celor 15-20 de membrii aveau loc în casa familie Vasile Căprar, pe strada Fabricii de Cărămidă. După un an biserica s-a mutat pe strada Lemnului Nr. 9, în casa Veronicai Pisau.

     Sub călăuzirea Duhului Sfânt şi prin darurile Acestuia, biserica a crescut fiind nevoie să se mute din nou ajungând pe strada Carpaţi nr. 29, unde se află şi în prezent. Albert Nagy a fost pastor al bisericii până în anul 1960 când i-a fost restras dreptul de păstor de autorităţile comuniste, fiind urmat de Ioan (Ionaş) Pop care era şi dirijor al corului. Alături de Albert Nagy şi Ionaş Pop a mai slujit ca pastor Eugrof Onasciuc până în 1988 când a plecat în veşnicie. În anul 1965 şi-a început slujirea ca păstor Nicolaie Pop, având în acelaşi timp responsabilităţi de judeş şi intrajudeţene. După retragerea pastorului Ionaş Pop la biserica nou formată din Mănăştur, Gheorghe Crişan a fost ales responsabil la alegerile de comitet din 1966, la un an fiind ordinat diacon, iar din 1969 prezbiter şi pastor asistent pentru cei peste 200 membri ai bisericii.

     Proprietatea de pe Carpaţi 29 a fost cumpărată în 1971, nu fără eforturi şi greutăţi, iar în 19 aprilie 1972 s-au obţinut aprobările legale pentru a construi în premieră atunci casa de rugăciune, fiind impuse restricţii de suprafaţă şi arhitectură. Marinel Mesaroş s-a alăturat în slujire ca păstor după terminarea studiilor la Institutul Penticostal din Bucureşti, înfiinţat în 1976. In 1989, după absolvirea seminarului a fost primit ca pastor asistent Relu Moldovan.

     Biserica a fost renovată şi mărită în 1996 iar în 2003 s-a agăugat clădirea anexă.

     În 2005 s-au sărbătorit 50 de ani de existenţă.

Program:

  • Duminică : 9:00 – 12:00; 18:00 – 20:00
  • Miercuri : 17:00 – 19:00 (Rugăciune)
  • Joi: 18:00 – 20:00
  • Seară de tineret în fiecare a 3-a luni din lună
©2015 Powered by Kival Media