• blog
  • google plus Biserici Romania
  • contact
Biserica Tuturor Natiunilor

        bisericatuturornatiunilorLa baza Muntelui Maslinilor, in cunoscutul loc biblic cu numele de Gradina Ghetsimani, intr-unul din cele mai frumoase peisaje din Ierusalim este situata "Basilica Agoniei" sau "Biserica Tuturor Natiunilor". Denumirea ei vine de la faptul ca a fost construita pe locul unde, dupa traditie, Domnul nostru Iisus Hristos s-a rugat in noaptea prinderii Sale. Inca din secolul al IV-Iea exista aici o "frumoasa" bazilica, dupa cum consemneaza in jurnalul ei pelerina Egeria, dar aceasta se pare ca a fost distrusa de un cutremur de pamant, iar ulterior a fost ridicata pe locul ei o capela de catre cruciati, parasita si aceasta dupa 1345.

      Desi nu este sigur ca acesta e si punctul exact in care s-a desfasurat scena biblica, locatia se potriveste descrierii din Evanghelii, ba mai mult actuala biserica, proiectata de arhitectul italian Antonio Barluzzi si realizata intre anii 1919-1924 la demersul calugarilor franciscani, are in interiorul ei o bucata din piatra, pe care traditia spune ca Iisus a ingenuncheat sa se roage in noaptea dinaintea Patimilor.

     Numele sub care mai e cunoscuta, anume "Biserica Tuturor Natiunilor", aminteste ca la constructia ei au contribuit mai multe tari. Arhitectura ei este foarte interesanta, imbinand linii tipice ale basilicii crestine (fatada), cu aspecte intalnite la cladirile islamice (in special partile laterale si acoperisul, care are numeroase domuri).

    Unica si atragatoare prin stilul ei arhitectonic, "Biserica Natiunilor" este un loc de pelerinaj pentru toti credinciosii crestini, indiferent de confesiune, ce vin la Ierusalim si vor sa se reculeaga acolo unde Hristos S-a rugat pentru mantuirea intregii lumi.

©2015 Powered by Kival Media